Játrové knedlíčky – česká klasika
Počet porcí: 4-5
Čas na přípravu: 45 minut
Chuť: Sladká,Slaná,Umami
Návod
Maso, či jiný protein
- Vybraný protein osolte a opepřete.
- Ve velké wok pánvi nebo na pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje.
- Smažte kuře, krevety nebo tofu dozlatova ze všech stran.
- Maso nebo krevety poté vyjměte z pánve a odložte stranou.
Příprava nudlí
- Do nyní prázdné wok pánve nebo pánve rozehřejte další 2 lžíce rostlinného oleje.
- Přidejte česnek a smažte dozlatova.
- Poté přidejte nudle a tamarindovou omáčku.
- Míchávejte nudle, dokud nejsou rovnoměrně obalené omáčkou a al dente (vařené „na skus“).
Smažení vajec
- Posuňte nudle na stranu nebo uprostřed pánve vytvořte prázdné místo.
- Vlijte vejce a nasmažte je jako míchaná vejce.
- Poté je smíchejte s nudlemi.
Smíchání a servírování
- Přidejte klíčky mungo, pažitku a vařený protein.
- Míchejte, dokud nebude vše rovnoměrně promícháno.
- Přeneste na servírovací talíř.
- Ozdobte praženými arašídy a kousky limetky nakrájené na 1/4, či 1/8.

Ingredience
-
1 balení rýžových nudlí (namočte ve vlažné vodě po dobu 30 minut, poté sceďte a propláchněte)
-
1 balení klíčků mungo (340 g)
-
4-5 stonků česnekové pažitky(někdy známé jako čínská pažitka), nakrájené na 2,5 cm kusy – tuto rostlinu nenahrazujte, dělá v pad thai typickou chuť
-
2 vejce (rozšlehané)
-
450 g proteinu (kuře, krevety, tofu – smažené nebo marinované, můžete experimentovat i s uzeným)
-
1 lžička soli
-
1 lžička mletého černého pepře
-
3 stroužky česneku (oloupané a najemno nasekané)
-
4 lžíce rostlinného oleje (rozdělené na 2 části)
-
80 g pražených arašíd (hrubě nasekané)
-
1 limetka (nakrájená na klínky)
-
1 hrst sušených krevet
Fotografie: „Liver dumpling soup“ flickr photo by corsi photo https://flickr.com/photos/corsinet/7291594048 shared under a Creative Commons (BY) license